Marko Vrdoljak - photographer

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna poziva vas na dva besplatna i javnosti otvorena predavanja poznatog zagrebačkog fotografa Marka Vrdoljaka, dobitnika najprestižnije strukovne nagrade u Hrvatskoj, “Tošo Dabac” (2013), za veliki doprinos afirmaciji umjetničke fotografije i fotografske umjetnosti u Hrvatskoj. Predavanja će se održati u utorak 14. ožujka u vijećnici Općine Motovun na adresi Trg Andrea Antico 1 u Motovunu s početkom u 18.30h. Paralelno s predavanjima biti će predstavljene i dvije najnovije fotomonografije Marka Vrdoljaka.

 

Prvo predavanje bavi se nacionalnim parkom Brijuni, istarskim otočjem na kojem Vrdoljak svake godine organizira fotografske radionice koje privlače brojne fotografe iz zemlje i svijeta. Kroz predavanje će biti predstavljena raskošna fotomonografija NP Brijuni, a prisutna publika će imati priliku vidjeti neke od najboljih fotografija koje je Vrdoljak, inače službeni fotograf NP Brijuni, snimio u posljednjih osam godina. Prvo predavanje će trajati od 18.30 do 19.45, nakon čega slijedi kratka pauza prije sljedećeg predavanja.

 

Drugo predavanje bavi se temom akta u fotografiji. Autor će uz predavanje predstaviti i fotomonografiju ženskih aktova “1/250 sec., f/16, XX” koja je izašla početkom prošle godine. Biti će detaljno opisan proces fotografiranja aktova koji je specifičan i delikatan, pogotovo sa stanovišta odnosa fotografa i modela. Predavanje će trajati od 20.00 do 21.15, nakon čega će biti vremena za pitanja i druženje s predavačem.     

 

Odazovite se pozivu na zanimljiva predavanja u prekrasnom Motovunu, popraćena s vrhunskim fotografijama priznatog hrvatskog fotografa, čiju impresivnu biografiju možete pročitati na: http://www.markovrdoljak.com/o-meni/.

Other news