Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun”

U nedjelju, 20. veljače 2022. godine, s početkom u 12 sati, u Motovunu će besplatnom interpretacijskom šetnjom “Doživi Motovun” biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča (International Tourist Guides Day).

Turistička zajednica Općine Motovun u suradnji s iskusnim turističkim vodičem Deanom Prodanom za vas je pripremila interpretacijsku šetnju, koja će vas provesti kroz starogradsku jezgru Motovuna.
 
Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Montonom ~ “Gradom u gori” vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.
 
Polazišna točka za interpretacijsku šetnju biti će kod gornjeg groblja, na samom ulazu u srednjovjekovnu jezgru. Zbog postojećih epidemioloških mjera, PRIJAVA JE OBAVEZNA, a prijaviti se možete putem sljedećeg obrasca: https://forms.gle/2SBviF3VYMfuV1V48
 
Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču.

Other news

  • „Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours“

    Turističkoj zajednici općine Motovun je u okviru projekta poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours“ slijedom uspješne prijave odobren iznos od 1.575,55 € od strane Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice.
  • Wine Day 2023 | Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

    Na području općine Motovun sudjeluju vinarije Benvenuti, Bertoša i Fakin
  • Festival terana i tartufa 21. i 22.10.2023.

    12. Festival terana i tartufa donosi brojne izlagače, degustacije terana, tartufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival terana i tartufa sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.