Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun”

U nedjelju, 20. veljače 2022. godine, s početkom u 12 sati, u Motovunu će besplatnom interpretacijskom šetnjom “Doživi Motovun” biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča (International Tourist Guides Day).

Turistička zajednica Općine Motovun u suradnji s iskusnim turističkim vodičem Deanom Prodanom za vas je pripremila interpretacijsku šetnju, koja će vas provesti kroz starogradsku jezgru Motovuna.
 
Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Montonom ~ “Gradom u gori” vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.
 
Polazišna točka za interpretacijsku šetnju biti će kod gornjeg groblja, na samom ulazu u srednjovjekovnu jezgru. Zbog postojećih epidemioloških mjera, PRIJAVA JE OBAVEZNA, a prijaviti se možete putem sljedećeg obrasca: https://forms.gle/2SBviF3VYMfuV1V48
 
Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču.

Other news