Besplatno vođenje Motovunom | „Upoznaj svoju zemlju”

Turistička zajednica općine Motovun, u suradnji s licenciranim turističkim vodičem Harijem Vidovićem, u nedjelju 15. siječnja 2023. godine s početkom u 12 sati, u sklopu nacionalnog projekta „Upoznaj svoju zemlju”, pokrenutog od strane Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, organizira besplatno stručno vođenje u sklopu kojega će posjetitelji imati priliku uz vodstvo iskusnog vodiča razgledati starogradsku jezgru Motovuna. 

Razgled osim pitoresknih uličica i trgova uključuje i obilazak motovunskih zidina, najočuvanijeg fortifikacijskog sustava u Istri, a u sklopu vođenja moći će se puno naučiti o povijesti i tradiciji Motovuna.

Vođenja, koja diljem Hrvatske počinju u isto vrijeme, su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim drugim posjetiteljima i turistima. Temeljni cilj projekta je ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Vođenje Motovunom je organizirano na hrvatskom jeziku i za sve sudionike je besplatno. Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan parking u neposrednoj blizini mjesta okupljanja.

Organizatori se vesele vašem dolasku.

 

Other news