Festival terana i tartufa 20. i 21.10.2023.

12. Festival terana i tartufa donosi brojne izlagače, degustacije terana, tartufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival terana i tartufa sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.

Kada Istrom zavladaju jesenski tonovi, njezini se krajolici presijavaju u stotinama nijansi žute, narančaste i crvene boje. S vrha brežuljka, ovo jesensko šarenilo dostojanstveno promatra Motovun, srednjovjekovni grad s pogledom na Motovunsku šumu, rijeku Mirnu i njezinu zadivljujuću dolinu. U njemu se u listopadu kada ove dvije delicije dosežu svoju najvišu moć održava Festival terana i tartufa, koji povezuje vino sorte teran, čiji najbolji primjerci dolaze upravo s područja Motovuna, s tartufom - istarskim podzemnim blagom iz Motovunske šume bez kojeg bi današnja gurmanska kuhinja bila nezamisliva.

Više informacija uskoro!

Other news

  • Ljetno kino u Motovunu 26.7. i 27.7.

    Motovun vas i ove godine poziva na uživanje u gledanju filmova na otvorenom, ispod zvjezdanog neba. U petak 26. i subotu 27. srpnja će se s početkom u 21 sat u prekrasnom ambijentu vrta motovunskih zidina, na samom vrhu pitoresknog Motovuna, održati dvije besplatne projekcije sjajnih filmskih ostvarenja!
  • Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” 27.7.'24.

    Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 27.7.2024. u 19.30 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”
  • 25. ORGANUM HISTRIAE - koncert otvorenja i inauguracijski koncert 30.06.2024.

    Ne propustite ovaj događaj! Posjetite Motovun, doživite autentičnu Istru koja skriva brojne zaboravljene priče i tajne. Neka Vas zvuci orgulja, stari preko dvjesto godina, povedu na nezaboravno putovanje u prošlost.