Festival terana i tartufa 22.10.2022.

Nakon dvije godine pauze, vraća nam se omiljeni festival - Festival terana i tartufa, a datum koji morate označiti u svojim kalendarima je subota 22.10.2022.!

11. Festival terana i tartufa donosi brojne izlagače, degustacije terana, tartufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival terana i tartufa sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.
 
Kada Istrom zavladaju jesenski tonovi, njezini se krajolici presijavaju u stotinama nijansi žute, narančaste i crvene boje. S vrha brežuljka, ovo jesensko šarenilo dostojanstveno promatra Motovun, srednjovjekovni grad s pogledom na Motovunsku šumu, rijeku Mirnu i njezinu zadivljujuću dolinu. U njemu se u listopadu kada ove dvije delicije dosežu svoju najvišu moć održava Festival terana i tartufa, koji povezuje vino sorte teran, čiji najbolji primjerci dolaze upravo s područja Motovuna, s tartufom - istarskim podzemnim blagom iz Motovunske šume bez kojeg bi današnja gurmanska kuhinja bila nezamisliva.
 
Program objavljujemo uskoro, a za više informacija pratite nas na društvenim mrežama - instagram i facebook - Visit Motovun!
 

Other news

  • Dr. Semir Osmanagić u Motovunu 29.9.2022.

    U četvrtak 29.9.2022. s početkom u 19 sati će se u kinu Bauer na glavnom motovunskom trgu održati predavanje dr. Semira Osmanagića na temu zmajevih linija u Istri
  • Teran Wine & Walk, Motovun 1.10.2022.

    Amanti del vino e della natura, segnatevi la data del 1 ottobre e iscrivetevi all'Teran Wine & Walk, un’avventura attraverso Montona. Durante questa passeggiata stimolante vi aspettano eccezionali viticoltori istriani nonché produttori e ristoratori locali nei vari punti di ristoro.
  • Javni natječaj - voditelj projekata i admin. poslova TZOM

    JAVNI NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa za radno mjesto Voditelj projekata i administrativnih poslova TZOM