"Produženi" Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina

Nakon uspješnog 2. izdanja Vikenda ljetnog tartufa i motovunskih vina | Motovun Wine Experience, realiziranog u suradnji ugostitelja i vinara Motovuna te Turističke zajednice Općine Motovun, s ponosom objavljujemo kako će se bogata eno-gastro ponuda naći u ponudi 8 motovunskih ugostiteljskih objekata i na dan otvorenja Motovun Film Festivala - utorak 27.7.2021. u vremenu od 12 do 22 sata. 

Nastavak događanja se odlično upotpunjuje s tematikom otvorenja. Naime, tema otvorenja festivala su upravo tartufi – festival se otvara sjajnim filmom „Lovci na tartufe“, premijerno prikazanim na Sundance festivalu, koji prati skupinu skromnih osobenjaka iz Pijemonta, tragača za dragocjenim gomoljima. Film će pratiti i Dan tartufa, program koji festival priprema u suradnji s Udrugom tartufara Istra sa sjedištem u Motovunu.

U sjajnoj kombinaciji jela na bazi crnog (ljetnog) tartufa i vrhunskih motovunskih vina možete uživati u sljedećih 8 ugostiteljskih objekata na području Motovuna:

Konoba „MONDO”,
Bistro Bar „MONTONA GALLERY”,
Restoran „POD NAPUN”,
Konoba „FAKIN”,
Konoba „POD VOLTOM”,
Restoran „KAŠTEL” (Boutique Hotel Kaštel Motovun),
Restoran „ROXANICH” (Wine & Heritage Hotel Roxanich) i
Taverna „CASA ROSSA”, u vremenu od 12 do 22 sata.
 
U promotivnoj cijeni menija od 250 kn po osobi nude se tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert) na bazi ljetnog (crnog) tartufa - tuber aestivum, uz uključeno besplatno sljubljivanje (engl. wine pairing) s vinima 8 motovunskih vinarija.
 
Svaka vinarija se predstavlja s dvije etikete iz svog asortimana, tako da ćete imati priliku birati između 16 različitih vinskih etiketa:
 
BERTOŠA: Pinot sivi 2020, Rose pjenušac 2020
BENVENUTI: Malvazija 2020, Teran Anno Domini 2017
TOMAZ: Teran Barbarossa 2017, Sauvignon Blanc 2020
FAKIN: Muškat žuti 2020, Malvazija 2020
ROXANICH: Chardonnay Sorrele 2013, Cabernet Sauvignon 2008
VALENTA: Sauvignon Blanc 2020, Muškat bijeli 2020
NOVAK: Teran 2018, Borgonja 2019
FACHIN: Teran 2020, Malvazija 2020
 

U nastavku možete pogledati bogatu i raznoliku gastronomsku ponudu koju su za vas pripremili motovunski ugostitelju u sklopu ovog događanja te pronaći nešto po svom guštu (rezervacije su obavezne):

KONOBA „FAKIN” - Grubo kosani juneći file začinjen maslinovim uljem, kaparima, slanim inćunima i crnim ljetnim tartufom (predjelo), Teleći odrezak u vlastitom umaku s crnim tartufom, pireom od pastrnjaka i zapečenim mladim keljom (glavno jelo), Domaći ravioli s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: fakin.marko@gmail.com ili +385 52 681 598.

KONOBA „MONDO” -  Domaća pašteta od pilećih jetrica s crnim tartufom & Bakalar na istarski s crnim tartufom (predjelo), MONDO’S BISS - Polenta s crnim tartufom & Domaće tagliatelle s crnim tartufom (glavno jelo), Panna cotta s preljevom od meda s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: ivasicklaudio@gmail.com ili +385 52 681 791.

KONOBA „POD VOLTOM” - Goveđi carpaccio s crnim tartufom (predjelo), Lungić u umaku od crnog tartufa & Domaći fuži s crnim tartufom (glavno jelo), Čokoladni kolač s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: pahovicmartina@gmail.com ili +385 52 681 923.

RESTORAN „POD NAPUN” - Gran canapé Nobile - istarski pršut položen na prepečenom kruhu i vlastitom namazu s crnim tartufom (predjelo), Zmajeve brazde - polenta s crnim tartufom izbrazdana tagliatom od junećeg bifteka (glavno jelo), Bogata povitica - domaća povitica s čokoladnim preljevom i crnim tartufom (desert). Rezervacije na: livio.lanca@pu.t-com.hr ili +385 52 681 767.

BISTRO BAR „MONTONA GALLERY” -    Domaća krem juha od celera s crnim tartufom (predjelo), Teleći medaljoni u umaku od crnog tartufa (glavno jelo), Domaći sladoled s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: ivasicklaudio@gmail.com ili +385 52 681 754. 

RESTORAN „KAŠTEL” - Ravioli punjeni mesom boškarina s umakom od crnog tartufa (predjelo), Juneći file s umakom od crnog tartufa na kremi od buče i julienne povrćem u woku (glavno jelo), Čokoladni užitak s crnim tartufom (desert).  Rezervacije na: info@hotel-kastel-motovun.hr ili +385 52 681 607.    

RESTORAN „ROXANICH” - Domaća polenta s crnim tartufom (predjelo), Brancin u beurre blanc umaku s crnim tartufom (glavno jelo), Mousse od bijele čokolade s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: reservations@roxanich.hr ili +385 52 205 700.

TAVERNA „CASA ROSSA” - Pjenica od skute i crnog tartufa s domaćim sirom (predjelo), Biftek u umaku od crnog tartufa s kroketima (glavno jelo), Krem karamel s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: info@casarossa.hr ili +385 52 451 310. 

Dođite u pitoreskni srednjovjekovni dragulj unutrašnjosti Istre i uživajte u svim čarima autentične eno-gastronomske ponude!

Other news