Projekt “Safe stay in Croatia”

S ciljem brendiranja Hrvatske kao sigurne destinacije, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatske turistička zajednice pokrenuli su projekt dodjele oznaka sigurnosti – “Safe stay in Croatia”.

Oznaku “Safe stay in Croatia” za svoje će objekte moći dobiti svi oni koji se obvežu na poslovanje sukladno posebnim uputama i protokolima koje je u posebnom dokumentu propisalo Ministarstvo turizma i sporta (mogu se pročitati na stranicama safestayincroatia.hr kod prijave za oznaku).

Oznaka se može dobiti na sljedeći način:

  1. Zainteresirani turistički dionici (ugostitelji, pružatelji usluga smještaja, turističke agencije…) prijavljuju se na stranici www.safestayincroatia.hr gdje ispunjavaju sve potrebne podatke i prijavljuju se za oznaku.
  2. Po prihvaćanju svih uvjeta i propisa za dobivanje oznake, nakon što Ministarstvo turizma i sporta verificira prijavu, prijavitelj će dobiti potvrdu o odobrenju zahtjeva za dobivanje oznake.
  3. Po dobivanju potvrde od Ministarstva da je zahtjev prihvaćen, prijavitelji će dobiti oznaku “Safe stay in Croatia” u digitalnom obliku koju mogu koristiti u svojim marketinškim aktivnostima, a naljepnicu u fizičkom obliku bit će moguće preuzeti u uredu turističke zajednice (isključivo iz predočenje potvrde Ministarstva da je zahtjev prihvaćen).

Kako bi doseg ove kampanje bio što veći, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednice provest će i sljedeće aktivnosti: realizacija promotivne kampanje, izrada internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.

Više informacija o samom projektu može se pronaći i u sljedećem dopisu: UPUTA O DODJELI OZNAKE SAFE STAY IN CROATIA

Other news