Rođendanski koncert Klape Motovun (20.8.2022.)

U subotu 20. kolovoza 2022. s početkom u 20.30 sati će se na glavnom motovunskom trgu održati tradicionalni rođendanski koncert Klape Motovun.

Cjelovečernjim koncertom na prekrasnom Anticovom trgu, Klapa Motovun će sa svojom vjernom publikom proslaviti svoj 19. rođendan, stoga ne propustite priliku uživati u prekrasnoj ljetnoj klapskoj večeri na samom vrhu pitoresknog Motovuna.

Članovi Klape Motovun su 2003. godine započeli svoju klapsku avanturu, a vrijedan i predan rad je vrlo brzo počeo davati rezultate. Njihovi su nastupi postajali sve učestaliji, a putovanja sve češća. Zahvaljujući velikom entuzijazmu i predanom radu članova klape kao i stručnom vodstvu, klapa tijekom godina postaje bitan dio hrvatske klapske scene.

Klapa Motovun je sastavljena od glazbenih amatera i zaljubljenika u klapsku pjesmu, a djeluje pod umjetničkim vodstvom prof. Marka Ritoše. U svom repertoaru klapa njeguje klasičnu dalmatinsku klapsku pjesmu, obrade popularnih pjesama te pjesme prilagođene istarskoj pentatonici.

U početku svog djelovanja klapa nastupa na smotrama i festivalima u Istri i Primorju, a postupno počinje nastupati na eminentnim klapskim festivalima i susretima diljem Hrvatske te započinje sa samostalnim cjelovečernjim koncertima u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Engleskoj, Meksiku itd.

Na jednom od tri koncerata održanih u Londonu, klapa je snimila live CD, ujedno treći po redu CD Klape Motovun.

Klapa Motovun se posebno ponosi i zlatnim odličjem kojega je osvojila na međunarodnom natjecanju u Veroni 2013. godine.

Klapu Motovun čine: Tomislav Pahović (1. tenor), Esmir Brajuha (2. tenor), Vedran Majcan (2. tenor), Igor Rimanić (bariton), Marijan Maraškin (bariton), Stanko Ferenčić (bas), Josip Pino Kotiga (bas) i Benjamin Pahović (bas). Upravo će oni svojim glasovima učiniti sve što je potrebno da doživite nezaboravnu klapsku večer u čarobnom Motovunu.

Organizatori koncerta su Klapa Motovun i Turistička zajednica općine Motovun, a ulaz na koncert je slobodan.

Other news