Aktivnosti

Zbog vrijednosti i atraktivnosti srednjovjekovnih utvrda te povoljnih klimatskih uvjeta Motovun sve više postaje turistički atraktivno odredište. Kraj udružuje osobit način života ali i izobilje mogućnosti i aktivnosti za lijep i sadržajan odmor. Zadivljujući i jedinstveni krajobrazi u ekološki čistom okruženju potiču na povratak zdravlju i vlastitoj ugodi. Ovo je pravi raj za zaljubljenike u prirodu i pustolovine.

Pješačke staze

Motovunština obiluje gustim šumama, prostranim livadama te mnogobrojnim puteljcima pružajući jedinstven doživljaj šumskog mira, opojnih mirisa raslinja, cvrkuti ptica te žubora tekućih voda svim ljubiteljima pješačenja i biciklizma.

661 Motovun-Zamask

662 Zamask-Motovun

19 PARENZANA

 Popis svih staza i više informacija: ISTRIA TRAILS

 

Vožnja biciklom

Podno Motovuna prolazi najpoznatija biciklističko - pješačka staza u regiji - legendarna Parenzana koja prolazi trasom nekadašnje uskotračne željeznice, koja je povezivala Trst i Poreč.

19 PARENZANA

U Motovunu postoje tri uređene biciklističke staze:

601 VELI JOŽE

602 VOĆNI PUT

603 STARA FERATA

Kartu preuzmite ovdje: OVDJE

Više: ISTRIA BIKE

Rent a bike - MONTONA TOURS

e-mail: info@montonatours.com 

web: Montona Tours - rent a bike      

 T. +385(0)958321795 Barbara

     +385(0)915872847 Andrej

Rent a e-Bike / bike - TERRA MAGICA ADVENTURES

e-mail: info@terramagicacroatia.com

web: Terra Magica Adventures   

T. +385(0)917641300 Tihomir

Paragliding

Godine 2012. u Motovunu je uređeno paragliding uzletište i svi se zainteresirani mogu uputiti u ovu avanturu.

Motovun Paragliding

Gradska tiskara Antico

Na samom vrhu Motovuna, na glavnom motovunskom trgu koji nosi ime Andrea Antico, s radom je krenula Gradska tiskara Antico, nazvana po Andrei Anticu da Montona, slavnom nakladniku, skladatelju i tiskaru nota, rođenom upravo u Motovunu krajem 15. stoljeća.

Gradska tiskara Antico nudi unikatnu izradu autohtonog motovunskog suvenira u tradicionalnoj tehnici ručnog tiskarstva na replici srednjovjekovnog Gutenbergovog stroja - preše, uz mogućnost vlastitog izbora motiva i popratnih osobnih poruka kako bi zauvijek ovjekovječili svoju uspomenu na dan proveden u Motovunu. Motivi grafika i ilustracija sežu od idiličnih prikaza Motovuna pa sve do bajki i legendi istarskog podneblja. Papir korišten prilikom otiskivanja unikatnog suvenira je također plod ručnog rada, jer svaki list sadrži u sebi dio Motovunske šume zahvaljujući opalom raslinju koje je sakupljeno i obrađeno u radionici Majstora Janeza, poznatog slovenskog majstora srednjovjekovnog ručnog tiskarstva, od kojega je o ovom jedinstvenom zanatu osobno učio i pokretač motovunske tiskare.

Lov na tartuf

Otkrijte Motovunski tartuf – organizirani odlazak u šumu u okolici Motovuna u potragu/u lov na tartufe uz pratnju vodiča

MIRO TARTUFI

Kanal 27, MOTOVUN

e-mail: info@miro-tartufi.com

web: www.miro-tartufi.com 

T. + 385(0)98219607
    + 385(0)915230321

SVILIČIĆ TRUFFLES

Borgo 32a, MOTOVUN

e-mail: http://truffleadventure.com/contact/  

web: www.truffleadventure.com/truffle-hunting/ 

T. +385(0)98428289 Mihael 

Kulturno- edukativni centar

Posjetiteljima nudi:

• degustaciju svježe pripremljenog domaćeg kruha i tjestenine

• obilazak centra

• demonstraciju rada starinskog mlina na kamen sa vodenicom

• radionicu izrade tjestenine (dostupno uz prethodnu najavu)

• popust u restoranu „Kaštel“ - domaća hrana pripremljena na moderan način

 Motovun je gradić nevjerojatno raznolike, živopisne, katkada i turbulentne povijesti. Ovdje se rodio i stasao pionir glazbenog tiskarstva, živio i radio izumitelj brodskog vijka, te u turobnim vremenima Drugog svjetskog rata djetinjstvo proveo jedan od najvećih automobilističkih aseva u povijesti. Od Motovunske šume, preko željezničke stanice u podnožju brda, do najviše točke - zvonika kojeg je drmao Veli Jože, pričamo Vam nezaboravnu priču o ovom čarobnom gradiću, priču zvanu „Motovun: povijest u pokretu“.

 Ako želite saznati puno više o svemu tome na jednom mjestu, tada je Kulturno-edukativni centar Kaštel mjesto koje morate posjetiti. Na interaktivni način, uz mnoštvo multimedije i kroz igru s čovjekovim osjetilima pročitajte, osluhnite, pa čak i kušajte, na našoj radionici domaće tjestenine i kolača, dijelić bogate prošlosti Motovuna i okolice.

 

Kulturno-edukativni centar Kaštel (Boutique hotel Kaštel)
Trg Andrea Antico 7, Motovun

tel: 052 681 607
info@hotel-kastel-motovun.hr
www.hotel-kastel-motovun.hr/kec-kastel/
www.facebook.com/KECKastel

Istraži Istru

HikeIstric je tvrtka za outdoor aktivnosti koja organizira privatne planinarske i MTB avanture u Istri.

Istra ima mnogo toga za ponuditi osim popularnijih turističkih atrakcija. HikeIstric nastoji pružiti zabavnu i sigurnu avanturu u kojoj će svi uživati i otkriti neke od skrivenih dragulja Istre. Ovlašteni vodič osigurava sve da se možete opustiti i bezbrižno uživati u krajoliku. Otkrijete pravo srce Istre.

Kontaktirajte HikeIstric i započnite svoju avanturu!

 

Adresa: Gradiziol 56, 52424 Motovun

E-mail: info@hikeistric.com

Web: www.hikeistric.com

Telefon/WhatsApp: +385 91 606 4698

Društveni mediji: @HikeIstric