DOVAI 2021

Tradicionalna istarska gastronomija sadržava autentične priče u kojima su utkani tragovi burne istarske prošlosti i težačkog načina života. Sve to ostavilo je značajan otisak na lokalnu gastronomiju, kulturu i običaje te upravo manifestacija Dani otvorenih vrata agroturizama Istre kroz istinske doživljaje prepričava tradicionalnu istarsku kuhinju baziranu na namirnicama koje uzgajaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Dani otvorenih vrata agroturizama Istre predstavlja jedinstvenu enogastronomsku manifestaciju koja se kontinuirano već jedanaestu godinu za redom organizira u agroturizmima diljem Istarske županije, s glavnim ciljem obogaćivanja turističke ponude i produženja turističke sezone kroz promociju seoskih domaćinstava.

Manifestacija će se odvijati tijekom četiri vikenda u mjesecu studenom: 6.-7., 13.-14., 20.-21. i 27.-28.11.2021. godine. Pojedini agroturizam nudit će jelovnike na bazi namirnica iz vlastite proizvodnje u kombinaciji s raznoraznim doživljajima poput posjeta životinjama na domaćinstvu, nastupa folklora, pa sve do prezentacije vlastitih ali i proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Na našem području u događanju sudjeluje Agroturizam Štefanić.

Informacije u svezi ponude menu-a na pojedinom agroturizmu moguće je pronaći na službenoj stranici manifestacije – www.dovai.eu te rezervirati direktno svoj termin kod željenog agroturizama. Svaki agroturizam u svome menu nudi aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert po promotivnoj cijeni u iznosu od 105,00 kn. Cjelokupni doživljaj na agroturizmima posjetitelji će moći zaokružiti posjetom biciklističkim i pješačkim stazama gdje će se upoznati s krajolikom, potom će njihova nepca kušati domaće delicije te se okušati u raznovrsnim dodatnim aktivnostima te možda obrnuti i jedan balun.

U sklopu manifestacije, četvrtu godinu za redom se organizira Foto natječaj „Doživljaj agroturizama Istre“ pod sloganom „Okusi. Doživi. Fotkaj“. Agroturizmi predstavljaju savršeni spoj gastronomije, tradicije i kulture te od sudionika Foto natječaja se traži prikaz njihovog sveukupnog doživljaja. Tema Foto natječaja jest zabilježiti glavna obilježlja manifestacije Dana otvorenih vrata agroturizama Istre 2020, primjerice tradicionalni ruralni interijer i eksterijer, autohtona istarska jela i delicije, doživljaje te dobar ugođaj u agroturizmima uključenim u manifestaciju.

Ne propustite posjetiti jednu od vrhunskih manifestacija koja promovira istarski ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet. Rezervirajte na vrijeme svoj termin kako bi doživjeli istarsku gastro priču upotpunjenu kušanjem proizvoda što ih istarska zemlja pruža, spremljenih s ljubavlju agroturizama.

Ča se to krčka, dimi i peče?!

Other news