Kostimirano stručno vođenje "Doživi Motovun"

Turistička zajednica Općine Motovun / Visit Motovun / poziva vas ove nedjelje 2. kolovoza u 19 sati na kostimirani stručni razgled starogradske jezgre Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam u prvom licu ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Motovunom vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.

Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1278. do 1797. godine.

Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan / Gozdan /, a kostimirana vođenja “Doživi Motovun” će se održavati svake druge nedjelje sve do sredine rujna.

Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom jeziku na engleskom jeziku, a od ovog termina je u turu uključena i Gradska tiskara Antico!

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a cijena stručnog vođenja koje uključuje i obilazak motovunskih zidina iznosi 40 kn po osobi (odrasli), dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina i osobe s invaliditetom vođenje je besplatno.

Kostimirano vođenje “Doživi Motovun” je sadržaj projekta Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! kojim se prikupljaju sredstva za ulaganje u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna! Općina Motovun

Organizatori se raduju vašem dolasku!

Other news