Motovun Wine Experience - Young Wines Saturday

Motovun Wine Experience - upoznajte motovunske vinarije i uživajte u mladim vinima

Motovunske vinarije pozivaju vas ove subote 20.6. na Motovun Wine Experience - Young Wines Saturday, prvo u nizu tematskih vinskih događanja u sklopu kojeg će se u vremenu od 10 do 18 sati posjetiteljima ponuditi degustacije mladih svježih vina.

Imate priliku posjetiti najbolje vinarije s područja Motovuna - Benvenuti (Kaldir), Bertoša (Kaldir), Fakin (Bataji, Brkač), Novak (Motovun), Tomaz (Motovun), Valenta (Kaldir) i Roxanich (Motovun) te u sklopu degustacije u svakoj od tih vinarija kušati po tri mlada svježa vina uz malu zakusku (finger food) s kojom se predstavljaju ugostiteljski objekti s područja Motovuna - Agroturizam Štefanić, Konoba Fakin, Konoba Pod voltom, Taverna Casa Rossa i restorani dvaju motovunskih boutique hotela - Wine & Heritage Hotela Roxanich i Boutique Hotela Kaštel Motovun. U svakoj vinariji se predstavlja po jedan ugostiteljski objekt.

Posjetitelji u bilo kojoj od navedenih vinarija mogu kupiti specijalnu Riedel čašu, posebno dizajniranu za malvaziju, po cijeni od 50 kn (u cijenu je uključena i okovratna vrećica za čaše), a degustacije koje uključuju tri mlada svježa vina i prigodnu zakusku se naplaćuju dodatnih 50 kn.

Motovun je krajem prošle godine osvojio drugo mjesto u izboru Europske mreže kulturnog turizma i partnera za najbolju europsku destinaciju održivog kulturnog turizma, u kategoriji vinskog turizma, pozicioniravši se između dvije renomirane francuske vinske destinacije, iza prvoplasirane doline Loire i ispred trećeplasirane Pays d’ Armagnac, a kroz vinska događanja pod krovnim nazivom Motovun Wine Experience nastoji se dodatno promovirati Motovun kao prepoznatljivu vinsku destinaciju s vrhunskim nagrađivanim vinarima i izuzetnom vinskom mikrolokacijom, koju krasi superioran terroir, s optimalnom kombinacijom bijele zemlje koja daje mineralnost, fantastičnim ekspozicijama, značajnim temperaturnim razlikama i dovoljnim količinama vjetra.  

Iskoristite subotu na najbolji mogući način. Provozajte se motovunskim vinskim cestama koje krasi prekrasan pogled na Motovun iz svih kuteva, a u motovunskim vinarijama otkrijte zbog čega motovunski vinari redovito osvajaju prestižne nagrade na najeminentnijim vinskim natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

Logističku podršku realizaciji događanja pruža Turistička zajednica Općine Motovun.

 

Other news