24. Organum Histriae - Josipa Leko

Srdačno Vas pozivamo u Motovun na otvorenje 24. Međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae, 25.6.2023. s početkom u 20.00h!
 
Ovogodišnji koncertni ciklus otvara Josipa Leko, jedna od najznačajnijih orguljašica mlađe generacije u Hrvatskoj, nastupom na veoma značajnom povijesnom instrumentu - orguljama Gaetana Callida iz 1797. Iako mlada, Leko pod svojim prstima već nekoliko godina ostvaruje zapažene rezultate na međunarodnim natjecanjima i koncertnim ciklusima, čime promovira Hrvatsku na europskoj orguljskoj karti.
 
Organum Histriae projekt zadnjih nekoliko godina stavlja poseban naglasak na mlade hrvatske umjetnike, a ovogodišnjim koncertom otvorenja i na Callidove orgulje koje, iako restaurirane davne 2006.god., još uvijek čekaju na premještaj s privremene lokacije (crkva Blažene Djevice Marije od Servita) na originalnu (župna crkva Sv. Stjepana). Prikladnim programom uglavnom talijanskih baroknih kompozitora, Josipa će nas odvesti na putovanje u neka davna vremena kada je topli pjev ove Kraljice instrumenata ponosno izlazio iz župne crkve i odjekivao trgom Andrije Motovunjanina.
 
ULAZ SLOBODAN

Ostale novosti

  • Otvorenje sezone lova na bijeli tartuf (2.9.2023.)

    Udruga tartufara “Istra” vas poziva u subotu 2.9.2023. godine od 8.00 sati u Motovunsku šumu na svečano otvorenje sezone lova na bijeli tartuf.
  • Teran Wine & Walk 2023.

    Vinoljupci i ljubitelji prirode, zaokružite datum 30. rujna i prijavite se na događaj o kojem svi pričaju i s nestrpljenjem očekuju - Teran Wine & Walk avanturu Motovunom.
  • Wine garden

    Vinari Motovunštine i Turistička zajednica općine Motovun pozivaju vas u petak 11.8.2023. s početkom u 20.30 sati na „Wine Garden“ | Motovun Wine Experience.