25. MOTOVUN FILM FESTIVAL

Motovun film festival osnovan je 1999. godine i na njemu se prikazuju filmovi stvoreni u manjim kino-dvoranama i neovisnim produkcijama, filmovi koji se ističu svojom originalnošću, konceptom i snagom svojih priča. Motovun film festival je zapravo dugotrajna filmska manifestacija koja se odvija krajem srpnja, tijekom koje se projekcije neprekidno odvijaju od ranih jutarnjih sati pa sve do kasnih noćnih sati, uz večernje projekcije na otvorenom i dnevne projekcije u kino dvorani. Za posjetitelje se svake godine organizira kamp koji je izuzetno popularan među mladima.

U svojoj dvadeset i petoj godini, festival započinje novu epizodu i održavat će se na dvije različite lokacije: u povijesnom Motovunu, mjestu gdje je festivalska priča započela, i u prekrasnom Gorskom kotaru, najšarmantnijem planinskom području Hrvatske. Želja je da festival pruži jedinstveno filmsko iskustvo, uklopljeno u neobično okruženje, udaljeno od uobičajene svakodnevice.
 
Festival suorganiziraju Motovun Film Festival, Istarska županija i Općina Motovun.

Ostale novosti

  • Ljetno kino u Motovunu 26.7. i 27.7.

    Motovun vas i ove godine poziva na uživanje u gledanju filmova na otvorenom, ispod zvjezdanog neba. U petak 26. i subotu 27. srpnja će se s početkom u 21 sat u prekrasnom ambijentu vrta motovunskih zidina, na samom vrhu pitoresknog Motovuna, održati dvije besplatne projekcije sjajnih filmskih ostvarenja!
  • Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” 27.7.'24.

    Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 27.7.2024. u 19.30 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”
  • 25. ORGANUM HISTRIAE - koncert otvorenja i inauguracijski koncert 30.06.2024.

    Ne propustite ovaj događaj! Posjetite Motovun, doživite autentičnu Istru koja skriva brojne zaboravljene priče i tajne. Neka Vas zvuci orgulja, stari preko dvjesto godina, povedu na nezaboravno putovanje u prošlost.