25. ORGANUM HISTRIAE - koncert otvorenja i inauguracijski koncert 30.06.2024.

Dragi prijatelji međunarodnog orguljskog festivala Organum Histriae, s velikom radošću Vas pozivamo u nedjelju 30. lipnja 2024. godine u 20 sati na prvi ovogodišnji koncert koji je iznimno poseban! Zašto? 

Imamo čast po prvi put nakon dugog niza godina ugostiti jednog od najznačajnijih talijanskih orguljaša i stručnjaka koji se bave uređivanjem kritičkih izdanja muzikalija za orgulje.
Andrea Macinanti, ime koje je povezano uz same početke projekta, vraća nam se u Istru kako bi predstavio orgulje Gaetana Callida, izgrađene davne 1797. godine za motovunsku župnu crkvu Sv. Stjepana Prvomučenika.
 
Restaurirane su još 2006. godine, zahvaljujući stručnom i kvalitetnom radu dugogodišnjeg prijatelja projekta Francesca Zanina, ali smještene na privremenu lokaciju (Crkva Blažene Djevice Marije od Servita u Motovunu) sve do završetka restauratorskih radova u župnoj crkvi. Koncem 2023. godine orgulje su napokon ''vraćene kući'' gdje pripadaju i estetski i akustički, a ovim inauguracijskim koncertom, pod prstima velemajstora, napokon ćemo čuti svu raskoš venecijanskog orguljarstva kasnog 18. stoljeća.
 
  • BESPLATAN ULAZ

 

Ostale novosti

  • Ljetno kino u Motovunu 26.7. i 27.7.

    Motovun vas i ove godine poziva na uživanje u gledanju filmova na otvorenom, ispod zvjezdanog neba. U petak 26. i subotu 27. srpnja će se s početkom u 21 sat u prekrasnom ambijentu vrta motovunskih zidina, na samom vrhu pitoresknog Motovuna, održati dvije besplatne projekcije sjajnih filmskih ostvarenja!
  • Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” 27.7.'24.

    Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 27.7.2024. u 19.30 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”
  • Storytelling tura o čarobnici Diletti 29.06.2024.

    Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette - emotivna, istinita priča motovunske čarobnice Dilette Michiel otkriva tajne iz prošlosti.