Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun”

[ HR ] Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 28.5.2022. u 19 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Motovunom vladala 526 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.
 
Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1271. do 1797. godine.
 
Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan. Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom i engleskom jeziku.
 
Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna.
 
Očekivani završetak interpretacijske šetnje je planiran oko 20.15 sati, tako da vam ostaje dovoljno vremena za uživanje u zalasku s motovunskih zidina te uživanje u vrhunskoj hrani i motovunskim vinima na terasama naših ugostiteljskih objekata.
 
Radujemo se vašem dolasku!

Ostale novosti

  • „Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours“

    Turističkoj zajednici općine Motovun je u okviru projekta poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja - Croatia naturally yours“ slijedom uspješne prijave odobren iznos od 1.575,55 € od strane Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice.
  • Wine Day 2023 | Dan otvorenih vinskih podruma u Istri

    Na području općine Motovun sudjeluju vinarije Benvenuti, Bertoša i Fakin
  • Festival terana i tartufa 21. i 22.10.2023.

    12. Festival terana i tartufa donosi brojne izlagače, degustacije terana, tartufa i raznih proizvoda na bazi terana i tartufa. Motovunski festival terana i tartufa sinonim je za kvalitetne vinare i posebno dobre primjerke terana te mjesto susreta najboljih proizvođača proizvoda od tartufa i tvrtki koje se bave otkupom tartufa.