Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” 16.7.'23.

Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 16.7.2023. u 19 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Motovunom vladala 526 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.
 
Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1271. do 1797. godine.
 
Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Hari Vidović. Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom i engleskom jeziku.
 
Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Potrebna je najava na: visit.motovun@gmail.com.
 
Očekivani završetak interpretacijske šetnje je planiran oko 20.15 sati, tako da vam ostaje dovoljno vremena za uživanje u zalasku s motovunskih zidina te uživanje u vrhunskoj hrani i motovunskim vinima na terasama naših ugostiteljskih objekata.
 
Radujemo se vašem dolasku!

Ostale novosti