Besplatno vođenje Motovunom | „Upoznaj svoju zemlju”

Turistička zajednica općine Motovun, u suradnji s licenciranim turističkim vodičem Harijem Vidovićem, u nedjelju 15. siječnja 2023. godine s početkom u 12 sati, u sklopu nacionalnog projekta „Upoznaj svoju zemlju”, pokrenutog od strane Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, organizira besplatno stručno vođenje u sklopu kojega će posjetitelji imati priliku uz vodstvo iskusnog vodiča razgledati starogradsku jezgru Motovuna. 

Razgled osim pitoresknih uličica i trgova uključuje i obilazak motovunskih zidina, najočuvanijeg fortifikacijskog sustava u Istri, a u sklopu vođenja moći će se puno naučiti o povijesti i tradiciji Motovuna.

Vođenja, koja diljem Hrvatske počinju u isto vrijeme, su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi upoznali svoj grad te postali ambasadori hrvatskog turizma, ali naravno i svim drugim posjetiteljima i turistima. Temeljni cilj projekta je ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Vođenje Motovunom je organizirano na hrvatskom jeziku i za sve sudionike je besplatno. Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Za sve posjetitelje osiguran je besplatan parking u neposrednoj blizini mjesta okupljanja.

Organizatori se vesele vašem dolasku.

 

Ostale novosti

  • Ljetno kino u Motovunu 26.7. i 27.7.

    Motovun vas i ove godine poziva na uživanje u gledanju filmova na otvorenom, ispod zvjezdanog neba. U petak 26. i subotu 27. srpnja će se s početkom u 21 sat u prekrasnom ambijentu vrta motovunskih zidina, na samom vrhu pitoresknog Motovuna, održati dvije besplatne projekcije sjajnih filmskih ostvarenja!
  • Besplatna interpretacijska šetnja “Doživi Motovun” 27.7.'24.

    Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u subotu 27.7.2024. u 19.30 sati na besplatnu interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”
  • 25. ORGANUM HISTRIAE - koncert otvorenja i inauguracijski koncert 30.06.2024.

    Ne propustite ovaj događaj! Posjetite Motovun, doživite autentičnu Istru koja skriva brojne zaboravljene priče i tajne. Neka Vas zvuci orgulja, stari preko dvjesto godina, povedu na nezaboravno putovanje u prošlost.