COVID-19 | mjere zaštite 13.3.2020.

Poštovani građani,

po preporuci Stožera civilne zaštite Istarske županije, s obzirom da je primjetno pogoršanje epidemiološke situacije i u neposrednoj blizini s povećanim brojem oboljelih osoba, u svrhu sprječavanja nekontroliranog širenja koronavirusa COVID-19, Općina Motovun-Montona donosi mjere u svrhu umanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID-19:

-na otvorenom i zatvorenom prostoru na području Općine do daljnjeg (npr. društvene, kulturne, sportske, poslovne i druge manifestacije, proslave, priredbe, rođendani i drugo).

- iz skupina Restorani, Barovi i Objekti jednostavnih usluga na vrijeme od 6:00 do 18:00 sati.

- za javnost se zatvaraju svi objekti javne namjene i u njima odgađaju sva okupljanja građana.

- pogrebi i ispraćaji pokojnika održavaju se u krugu najbliže obitelji.

- udrugama civilnog društva preporuča se otkazivanje svih okupljanja članova.

- turistička zajednica će putem sustava e-visitor evidentirati sve pristigle turiste iz Italije i drugih evidentiranih žarišta virusa COVID-19 u Europi i svijetu te će informacije o dostavljati nadležnoj sanitarnoj inspekciji radi daljnjih postupanja.

Sve mjere se provode do trenutka dok stožer civilne zaštite ne procijeni da je rizik od širenja zaraze prestao.

Sva javnopravna tijela pažljivo prate razvoj situacije, pa se u svrhu umanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze građanima preporuča da prate javne objave javnopravnih tijela, zavoda za javno zdravstvo i stožera civilne zaštite i da poštuju sve objavljene upute da se neželjene posljedice svedu na najmanju moguću mjeru.

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Tomislav Pahović

Ostale novosti