Interpretacijska šetnja "Doživi Motovun"

Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas u nedjelju 20. lipnja u 17 sati na interpretacijsku šetnju starogradskom jezgrom Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam u prvom licu ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Motovunom vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.
 
Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1278. do 1797. godine.
 
Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan / Gozdan /. Razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom i engleskom jeziku, a očekivano vrijeme trajanja je 1h i 15min.
 
Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a cijena stručnog vođenja koje uključuje i obilazak motovunskih zidina iznosi 40 kn po osobi, dok je za djecu i mlade od 7 do 18 godina cijena 20 kn. Za mlađe od 7 godina vođenje je besplatno.
 
Podestat Marco vas upoznaje i s novitetom u turističkoj ponudi Motovuna - gradskom tiskarom Antico, gdje će vas dočekati tiskar Jure i ispričati vam priču o srednjovjekovnoj tiskati na samom vrhu Motovuna!
 
Kostimirano vođenje “Doživi Motovun” je sadržaj projekta Doživljaj Motovuna! / Motovun Impressions! kojim se prikupljaju sredstva za ulaganje u održavanje motovunske baštine i njezino obogaćivanje novim sadržajima kako bi svaki novi dolazak posjetiteljima postao novi, drukčiji, još bolji doživljaj Motovuna!
 
Organizatori se raduju vašem dolasku!

Ostale novosti