Koncert Limene glazbe ZT Buje (13.8.2022.)

U subotu 13.8.2022. godine s početkom u 20.30 sati će se na glavnom motovunskom trgu održati koncert sjajne Limene glazbe ZT Buje - Banda d'ottoni della CI Buie.
______________________________

Više o Limenoj glazbi Zajednice Talijana Buje - Banda d'ottoni della CI Buie:
 
Zahvaljujući maestru Pinu Voku, 16.03.1989. formirana je tadašnja omladinska glazba osnovne talijanske škole Buje, koja vraća gradu limenu glazbu u spomen na povijesnu limenu glazbu iz 1841. godine.
Učenici 6. 7. i 8. razreda nastupaju u raznim gradskim prigodama, organiziraju koncerte te sudjeluju na susretima limenih glazbi. Vrijedno spomena je sudjelovanje na međunarodnom festivalu u Piove di Sacco u Italiji 1994. godine, na kojem Bujska limena glazba, osvojivši 2. mjesto, dobiva u spomen, srebrnu medalju Sv. Oca Ivana Pavla II.
2006. godine, dirigentsku palicu preuzima maestro Corrado Moratto, a s njime limena dobiva novi štih, počevši u svom repertoaru dodavati obrade popularnih i zabavnih pjesmi obrađene za limenu glazbu, dobivši tako pažnju šire publike i svoju originalnost. Sudjeluje na Splitskom Mittel Europa brass music festivalu, na susretima limenih glazbi i puhačkih orkestara Istre i više puta na Lošinjskom ljetnom internacionalnom festivalu.
Osim koncertnih skladbi za susrete i koncerte u tuzemstvu i inozemstvu, Bujska limena glazba ističe se kao zabavna instrumentalna grupa, kao animacijski program vodenog parka Istralandia, u kojem animira posjetitelje svake sezone. Ljetnim nastupima po rivama obalnih turističkih mjesta i u gradićima unutrašnje Istre, svojim nastupima upotpunjuje turističku ponudu svojim izvedbama, repertoarom koji varira od folka do rocka 80tih. Svirku upotpunjuju koreografijama, originalnim obradama i entuzijazmom svirača što stvara pravi animacijski tim za veselu publiku što ih prati.
 
27.05.2023. godine, Bujska će limena glazba ugostiti u svom gradu susret limenih glazbi (talijanske, slovenske i hrvatske Istre.
 
Dirigent je maestro Corrado Moratto, zamjenica dirigenta Dione Sirotić.

Ostale novosti