Koncert opernih arija „Operni zvuci”

Turistička zajednica općine Motovun poziva vas na koncert opernih arija „Operni zvuci“ koji će se održati na glavnom motovunskom trgu u subotu 2.7.2022. godine s početkom u 21 sat.

Na jedinstvenoj pozornici Anticovog trga, Glazbeni trio u sastavu Lora Pavletić (mezzosopran), Kristian Marušić (tenor) i Nada Matošević Orešković (klavir) izvesti će najpoznatije operne arije i prenijeti atmosferu s kazališnih dasaka u srce starogradske jezgre Motovuna.
 
Na repertoaru su djela velikih skladatelja Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Gioachina Rossinija, Johana Straussa, Gaetana Donizettija i drugih.
 
Koncert se realizira u suradnji s Zajednicom Talijana „Andrea Antico“ iz Motovuna i Općinom Motovun.
 
Ulaz na koncert je besplatan.
____________________________
Nastupaju:
 
LORA PAVLETIĆ, hrvatska mezzosopranistica, aktivna dirigentica nacionalnih i internacionalnih vokalnih skupina i zborova diplomirala je operno pjevanje na konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu u kojem sada pohađa dirigiranje u klasi prof. A. Martinollia. Usavršava se na seminarima G. Surijana, M. Zadro, M. Pizzolato a operu, operetu i Lied na masterclasu Academie Vocalis s C. Ludwig. Od 2016. Kao solistica surađuje s Capella musicale Beata Vergine gdje nastupa i gradi zavidan repertoar religiozne glazbe. U Mozartovoj operi Figarov pir nastupila je u ulozi Kerubina a pjeva u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Njemačkoj i Švedskoj.
 
KRISTIAN MARUŠIĆ je danas jedan od mladih hrvatskih tenorskih nada. Nakon velikih uspjeha na koncertnim podijima u Italiji i Hrvatskoj, snimao je i nastupao na talijanskoj TV (Canale 5, RAI1…), ovih dana mu izlazi CD sa najpopularnijim opernim arijama i napolitanskim kanconama a upravo se vratio sa gostovanja u Dubaiu gdje je na EXPO predstavljao Italiju nastupivši sa Simfonijskim orkestrom nacionalnih konzervatorija. Uz studij na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu u klasi prof. Cinzie de Mola, usavršavao se na raznim majstorskim radionicama (MasterClass Olge Šober uz završni koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana p. Zajca iz Rijeke; MasterClass Daniele Barcelona u Trstu te seminara s dirigentom Alessandrom Vitiellom).
 
NADA MATOŠEVIĆ OREŠKOVIĆ je kao dirigentica nastupala s Ljubljanskim akademskim simfonijskim orkestrom, Slovenskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Slovenske radiotelevizije, Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, nastupala sa Camerata Iabacensis, Youth Orchestra of Alpe-Adria, Orquesta Sinfonica del Estado de Mexico, Orchestra da Camera di Padova e del Veneto, Orchestra filarmonica di Udine, Orchestra Sinfonica Siciliana di Palermo, Milano Classica i mnogim drugima diljem Europe. Bila je dirigentica Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Rijeka, neko vrijeme ravnateljica Opere kao i intendantica. Pedagoškim radom se počela baviti kao asistentica prof. Nanuta na Muzičkoj akademiji u Ljubljani a potom kao docentica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Ostale novosti