Motovun Film Festival 2022

Od 26. do 30. srpnja u Motovunu se održava već kultni Motovun film festival koji ove godine donosi rijetko viđen niz nagrađivanih filmova.

Tijekom pet dana festivala posjetitelji će imati prilike vidjeti više od stotinu filmskih ostvarenja te uživati u atraktivnim koncertima i nizu popratnih zbivanja.

Pogledaj što te sve očekuje na ovogodišnjem Motovun film festivalu:

PROGRAM MFF 2022

Programska knjižica MFF 2022

U ozbiljnim vremenima svakako nam je potreban predah od teške svakodnevice, a to i ove godine nudi Motovun Film Festival. Ovaj kultni festival nastao je 1999. godine i od tada privlači posjetitelje izvrsnom selekcijom filmova, koncertima i prekrasnim krajolikom koji nudi pitoreskni gradić smješten na brežuljku u unutrašnjoj Istri. 

Što nam sve nudi ovogodišnji Motovun film festival?

Na petodnevno putovanje kroz više od stotinu ostvarenja festival kreće 26. srpnja automobilom kaotične obitelji iz filma Put pod noge, prvijenca Panaha Panahija, sina najpoznatijeg iranskog redatelja Jafara Panahija. Nagrađen na brojnim prestižnim festivalima, ovaj vedri uradak mnoge će podsjetiti na omiljenu Little Miss Sunshine. To će biti samo uvod u jedno od dosad atraktivnijih motovunskih izdanja, najavljeno je na predstavljanju programa u zagrebačkom KIC-u, kojem su nazočili i autori hrvatskih filmova u programu. „Doista ne pamtimo kada smo imali glavni program s toliko nagrađenih naslova. Uz to, trebaju nam ogromna platna, jer su naši ekrani svakim danom sve manji, treba nam i da imamo s kime razgovarati o onome što smo gledali, jer filmovi su rađeni da ih gledamo zajedno. Treba nam zabava do svitanja i bezbrižna ljetna filmska avantura. Potražite savjet svog liječnika ili ljekarnika, u ovakvoj godini on bi vam sasvim sigurno prepisao Motovun“, izjavio je direktor festivala Igor Mirković. 

Više o festivalu pročitajte na www.motovunfilmfestival.com!

Ostale novosti