Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina

Ugostitelji i vinari Motovuna pozivaju vas na “Motovun Wine Experience | Vikend ljetnog tartufa i motovunskih vina”, koji će se održavati od petka 24.7. do nedjelje 26.7.2020. u sljedećim ugostiteljskim objektima na području Motovuna: Konoba Mondo Motovun, Montona Gallery Bar- Pizzeria, Konoba Fakin Motovun, Konoba "Pod Voltom" Motovun, Restoran Kaštel (Boutique Hotel Kaštel Motovun), Restoran ROXANICH (Wine & Heritage Hotel Roxanich) i Taverna Casa Rossa Motovun, u vremenu od 12 do 22 sata.

U promotivnoj cijeni menija od 230 kn po osobi nude se tri slijeda (predjelo, glavno jelo i desert) na bazi ljetnog (crnog) tartufa - tuber aestivum, uz uključeno sljubljivanje (engl. wine pairing) s vinima motovunskih vinarija: Benvenuti Vina, Vina Bertoša, Vina Fakin - fakin good wines, VINO NOVAK, Valenta Family Wines, ROXANICH i Vina Tomaz. Svaka vinarija se predstavlja s tri etikete iz svog asortimana, tako da ćete imati priliku birati između 21 različite vinske etikete.

_________

Konoba Fakin nudi kapešante na pireu od čičoke s crnim tartufom (predjelo), juneći file s crnim tartufom na podlozi od julienne povrća i pire od celera (glavno jelo), čokoladne praline s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: fakin.marko@gmail.com.

Konoba Mondo nudi domaću paštetu od pilećih jetrica s crnim tartufom & bakalar na istarski s crnim tartufom (predjelo), Mondo’s biss - polenta s crnim tartufom i domaće tagliatelle s crnim tartufom (glavno jelo), panna cotta s preljevom od meda s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: ivasicklaudio@gmail.com.

Montona Gallery nudi domaću krem juha od celera s crnim tartufom (predjelo), teleće medaljone u umaku od crnog tartufa (glavno jelo), domaći sladoled od crnog tartufa s preljevom od bijele čokolade (desert). Rezervacije na: ivasicklaudio@gmail.com.

Konoba Pod voltom nudi goveđi carpaccio s crnim tartufom (predjelo), lungić u umaku od crnog tartufa i domaće fuže s crnim tartufom (glavno jelo), čokoladni kolač s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: pahovicmartina@gmail.com.

Restoran Kaštel nudi skutine njoke s umakom od crnog tartufa (predjelo), boškarin sous vide s crnim tartufima i pire od batata s korjenastim povrćem i miješanom salatom (glavno jelo), sladoled s crnim tartufima na pjenici od vanilije, s čipsom od čokolade (desert). Rezervacije na: info@hotel-kastel-motovun.hr.

Restoran Roxanich nudi tartar od orade s crnim tartufom (predjelo), medom glazirana pačja prsa sa skutom i crnim tartufom (glavno jelo), mousse tamne čokolade s crnim tartufom (desert). Rezervacije na: reservations@roxanich.hr.

Taverna Casa Rossa nudi domaći mladi sir s crnim tartufom (predjelo), Terra rossa Istria - medaljoni od tri vrste mesa (biftek, ramstek, svinjetina) u umaku od crnog tartufa s prilogom (glavno jelo), krem kolač od kravlje skute sa smokvama i crnim tartufom (desert). Rezervacije na: info@casarossa.hr.

Rezervacije su obavezne, a više informacija na: https://www.facebook.com/events/321331815558368/

 

Ostale novosti